عملکرد مثبت دولت سیزدهم در حل بسیاری از مشکلات کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (چهارشنبه، ۹ خرداد ۱۴۰۳) | افزایش دمای مناطق گرمسیر استان تا ۴۰ درجه! اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش ۵ زندگی دیگر شد (۹ خرداد ۱۴۰۳) بانوان پیش از اقدام به بارداری از سلامت دهان و دندان خود اطمینان حاصل کنند ژنتیک و وراثت اصلی‌ترین علت کم‌کاری تیروئید در کودکان بیماری MS درمان قطعی ندارد، اما با مصرف دارو می‌تواند به خوبی کنترل شود والدین؛ فرزند اول را برای حضور نوزاد جدید آماده کنند بی‌احترامی، زخمی است که با کودک می‌ماند! چه زمانی وقت مداوا و جراحی چاقی در کودکان است؟ راز جوان‌تر شدن در پیری آخرین فرصت برای ازدواج‌نکن‌ها | زنگ هشدار برای تجرد قطعی یک میلیون دهه شصتی به صدا درآمد درباره بیماری «ام اس» و راه‌های پیشگیری از آن پیش‌بینی افزایش دما در غالب نقاط کشور (۹ خرداد ۱۴۰۳) خیران مدرسه‌ساز ۳۰ کلاس جدید در حاشیه مشهد می‌سازند اما و اگر‌های ثبت‌نام سرویس مدارس | چرا سامانه «سپند» در دسترس نیست؟ فروش خودرو سیل‌زده مشهدی به ۵ میلیون تومان! سرقت مسلحانه گله گوسفندان در حوالی مشهد جدال با مرگ | روایت ۲ ساعت اضطراب و دلهره در عملیات نجات جان پاکبان مشهدی گرفتار در سیل + ویدئو خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۰ آموزش‌ و پرورش: سوالات امتحان علوم خارج از کتاب درسی نبود
سرخط خبرها

علل عمده بروز مالاریا در ایران

  • کد خبر: ۱۹۴۶۴۲
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷
علل عمده بروز مالاریا در ایران
مالاریا عمدتاً در مناطق روستایی جنوب و جنوب شرق ایران در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان دیده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مالاریا نوعی بیماری انگلی است که توسط انگلی تک یاخته به نام "پلاسمودیوم" منتقل می‌شود.

نحوه انتقال بیماری مالاریا

بیماری مالاریا به دنبال گزش پشه‌ای به نام "آنوفل" ماده و انجام خونخواری از فرد بیمار، انگل مالاریا در بدن پشه تکثیر پیدا می‌کند و به دنبال گزش فرد سالم، تعدادی انگل مالاریا همراه با بزاق پشه وارد جریان خون می‌شود. پس از آنکه انگل وارد بدن انسان شد؛ در کبد التهاب و عفونت ایجاد می‌کند و بعد از گذشت چند روز، انگل‌های بالغ مجدداً وارد جریان خون می‌شوند و شروع به آلوده کردن خون می‌کنند.

اگرچه شایع‌ترین راه انتقال مالاریا گزش پشه آلوده است، اما در موارد نادر احتمال انتقال از راه دریافت خون آلوده، استفاده از سرنگ مشترک و از مادر به جنین وجود دارد.

انواع مالاریا

عمدتا چهارگونه پلاسمودیوم (فالسیپاروم، ویواکس، اواله و مالاریه) باعث بیماری در انسان می‌شوند.

علائم ابتلا به مالاریا چیست؟

تب و لرز از اولین نشانه‌های ابتلا به بیماری است و پس از آن تعریق، زردی پوست، سرفه‌های خشک، حالت تهوع و استفراغ، درد‌های عضلانی، کمردرد و سردرد‌های شدید نیز ممکن است ایجاد شود.

دوره کمون بیماری چه قدر است؟

دوره کمون بیماری (فاصله گزش پشه تا بروز علائم بالینی در فرد) به طور متوسط حدود ۱۰ روز است.

روش تشخیص مالاریا

برای تشخیص مالاریا باید وجود انگل را در خون اثبات کرد. روش تشخیص طلایی مالاریا آزمایش لام خون محیطی است؛ علاوه بر آن از کیت‌های تشخیص سریع RDT نیز می‌توان استفاده کرد.

مناطق مالاریاخیز ایران

مالاریا عمدتاً در مناطق روستایی جنوب و جنوب شرق ایران در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان دیده می‌شود.

آخرین وضعیت بروز مالاریا در کشور

براساس اعلام وزارت بهداشت، تعداد موارد مالاریا از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه ۱۴۰۲ به ۶۶۲۹ مورد رسید که از این تعداد، ۴۴۴۸ مورد مالاریای ویواکس، ۲۰۸۲ مورد مالاریای فالسیپاروم و میکس گزارش شده است.

علل عمده بروز مالاریا در کشور

در سال گذشته تعداد موارد مالاریای کشور ۵ هزار و ۴۴۷ مورد بود؛ همجواری با کشور‌های آلوده پاکستان و افغانستان، تردد‌های مرزی فراوان در دو سوی مرز با پاکستان (مبادی رسمی و غیررسمی)، قاچاق سوخت و ورود مخازن انگلی بیماری، بارندگی و سیلاب‌های اخیر در کشور پاکستان و شهر‌های مرزی در داخل استان از مهم‌ترین دلایل افزایش موارد مثبت مالاریا در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته بوده است.

راه‌های پیشگیری از مالاریا چیست؟

با استفاده از پشه بند در مناطق روستایی، خود را در برابر گزش پشه‌ها محافظت کنید.

از پوشیدن لباس‌های آستین کوتاه و شلوارک در مناطق مالاریاخیز از زمان غروب تا طلوع آفتاب خودداری کنید.

از مواد دفع کننده حشرات که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند استفاده کنید.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->